tirsdag 5. juni 2012

Status i hagen

Å være på tur to helger på rad er ikke bra for hagen. Riktignok klarte jeg å få de fleste sommerplantene og staudene i jord før jeg reiste nordover forrige helg, og de har kommet seg fint. Men det er fortsatt en del å gjøre før jeg kan si meg ferdig med våronna, så båtturen siste helg ble nesten litt i overkant. Fraværet betyr likevel ikke at ingenting er gjort i hagen på to uker, tvert imot. Men jeg rekker ikke oppdatere bloggen. Derfor denne lille statusrapporten på hva som blomstrer nå.


Dette er første gang jeg har plantet Allium, men denne praktfulle kjempen skal jeg definitivt ha mer av. Er ikke de runde blomsterhodene storslåtte?


Hageballblom plantet jeg første sommeren og de to små plantene har kommet seg godt. Ser ut som jeg har funnet et passende sted til dem også, noe som er bra for til neste år regner jeg med det blir noe flytting.


Rododhendron står ennå i blomst, men jeg tror jeg må skrive et eget innlegg om dem, så mer om det senere i uka.


Edelweiss har jeg hatt i hagene mine i Nord Norge tidligere, men jeg har aldri rukket å se så mange blomster på en enkelt plante som på denne jeg nettopp har kjøpt. Tydeligvis liker de litt mer varme selv om de skal være en høyfjellsblomst.


Denne gule sedumarten er mer tettvoksende enn den andre typen som vokser som villgress. Jeg kjøpte to planter for to år siden og har nettop delt og flyttet dem. Er likevel i tvil på om de står på rett sted ennå. De må kanskje belage seg på enda en flytting til høsten. Stakkars små!


Høybedet som ble påbegynt i fjor er omsider ferdig. Jeg skal skrive et eget innlegg om det også senere. Imens koser jeg meg med noen av plantene jeg kjøpte i fjor, som ser ut til å trives godt i dette bedet. Her er en storkenebb som visstnok er eviggrønn. I hvertfall visnet ikke bladverket ned i vinter. I fjor var den nesten avblomstret da den ble plantet, men nå står den full av blomster og knopper. Foran er noen strandnellik som også ble innkjøpt i fjor.


Ellers er det mye som er i ferd med å springe ut i blomst. Her et glimt av en av to rosespirea som nå er i ferd med å bre seg utover sånn at jeg har måttet flytte noen av plantene som stod i nærheten da de forsvant under buskene.

Men fredag reiser mannen min offshore, så da skal jeg kose meg i hagen hele helga. Han har dessuten vært så snill å hente et nytt tilhengerlass med jord til meg samt et lass med stein, så nå kan jeg rote i jorda i mange dager.

Jeg kommer tilbake med mer utfyllende rapporter og bilder av hvordan de nye bedene er blitt. Ha tålmodighet ;-) og legg gjerne igjen flere kommentarer.

3 kommentarer:

 1. Mye flott i hagen din!!! Lettere stresset her over alt i små potter som ennå ikke har funnet plassene sine i bed- må vannet jevnt og trutt.

  Høres bra ut med jord og stein. Synes det er vanskelig å finne god jord i store kvanta her omkring.

  SvarSlett
 2. Så fint det blomstrer i hagen din Rita .
  Våren og forsommeren er en travel tid, men den fineste i mine øyne.
  Vi er så sulteforet på blomster ,farger og det bare å være ute å kunne nyte og jobbe litt i hagen.

  God helg , Maritklem.

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelige kommentarer. Og Grethe, jeg har slett ikke fått absolutt at ut ennå. Tror jeg sådde litt for mye, for jeg har noen potter med frøplanter som ikke engang er priklet ennå. man feilberegner fort hva man kan klare å rekke over.

  SvarSlett