lørdag 16. juni 2012

Et kraftfullt uttrykk

Siden jeg har fått spørsmål om skulpturen utenfor kommandantboligen på Østre Bolærne har jeg nå sjekket opp navnet til kunstneren. Det skal være to skulpturer der ute og begge er laget av Olav Antonsen fra Stokke. Han har bl. a. deltatt i Norske Talenter (vet ikke hvilken plassering han fikk), men han har egen hjemmeside www.anton.noSkulpturen er utrolig uttrykksfull der den nærmest vokser opp av bakken og skriker ut sin smerte. Desto mer imponerende er det at den er skjært ut med motorsag av et eneste stykke tre. Ifølge tønsbergguiden som loset oss rundt på øya skal skulpturen symbolisere de smertene krigsfanger har måttet tåle der ute under krigen. Før dette trodde jeg at den symboliserte heksebrenning. Jeg velger å tolke kvinnen som moder jords smerte over den behandling vi mennesker utsetter kloden for. 

5 kommentarer:

 1. Så gøy, Rita! Tusen takk for info. Syns det var helt merkelig at jeg ikke fant noe om denne her på nettet. Helt enig, utrolig utrykksfull, ser ut som om den har ekstremt vondt

  SvarSlett
 2. Det er sønnen til Olav som har laget denne skulpturen, Stian Antonsen.

  SvarSlett
 3. De er skapt på melsom. Ble nesten sensurert av stive blikk bak mørke briller da den visserligen ikke var av en barnevennlig natur.
  Pøh!
  -s-

  SvarSlett
 4. Emnet er høstet ved KFUMs lokale på Tolvsrød på slutten av nittitallet, en quercus robur.

  SvarSlett
 5. "Jeg velger å tolke kvinnen" sier du. Dette er en mann. Men bra skrevet uansett!

  SvarSlett