søndag 15. april 2012

Hva skulle man gjort uten drivhus?


Jeg vet mange synes jeg er en tulling som bruker så mye tid på hage og ikke minst dyrke egne planter når man kan få kjøpt alt ferdig. Og kanskje har de rett, men så lenge jeg trives med galskapen min og ingen tar skade av den, tenker jeg å forsette. I dag har det blitt noen timer med jord under neglene. Visst er det slitsomt, men du verden så gøy det er når man kan spise selvdyrkede grønnsaker, eller nyte utsikten til et bugnende blomsterflor.


I dag har jeg priklet alt som var kommet så langt at det kunne prikles. Blomkål, brokkoli, timian, tomat, paprika og purre. Jeg har aldri priklet purre før, bare latt dem stå i såbollen til jeg planter dem ut. Men det ble ikke skikkelig størrelse på dem, hverken i fjor eller forfjor, så nå plantet jeg ca. halvparten av purrene i potter. Tiden vil vise om det får noen betydning for veksten. Jeg tviler på at bøndene ville gjøre noe slikt, men skitt au. Jeg har ikke flere planter enn at det kan være forsøket verdt. Dssuten er de så søte, de bitte-bitte små purrene. Helt perfekte, men så små, så små, akkurat som babyer, ja nettopp, små purrebabyer. He, he . . . er man gal så er man gal!


Nå har jeg også sådd alle frøene som kunne sås i april. Kornblomst (i en merkelig sort farge), fennikel, skjermsløyfe, akeleie, pomponmatrem, revehale, fjærvalmue, issalat og pæregresskar. En del av dette aner jeg ikke hvordan de egentlig ser ut, så det blir spennede. I år har jeg forresten ikke sådd alle frøene i pakken samtidig. Noe har jeg fordelt for å så senere på våren, kanskje rett ut i bedet til og med.

Ellers gleder jeg meg over at mange planter allerede begynner å få en viss størrelse. Drivhuset begynner å fylles opp og tenk at om ca en måneds tid kan man kanskje begynne å plante ut.


Her er det grønt! Det ble kun ett brett tomatplanter i år (jeg har bare sådd cherrytomater), og ett brett paprika (det glemte jeg å så i fjor). Men jeg har en mengde agurkplanter. Jeg kan neppe ale opp alle selv, men jeg håper de er mer hardføre enn den typen jeg hadde i fjor.

 

Jeg har også sådd noen flerårige planter igjen. Først ute er storkenebb. Det så lenge ut til at jeg bare skulle få en plante av hele frøpakken, noe som ikke er billigere enn å kjøpe en ferdig plante, men nå har det dukket opp fire nye spirer. Hurra!


Da ønsker jeg alle en riktig grønn vår!

6 kommentarer:

 1. Her var det jammen grønt og frodig!!!
  Fine planteskilt også!
  Har du varme på om natten?

  hilsen drivhusfersking

  SvarSlett
 2. Wow du har jo gjort en kjempejobb , he he jeg kjenner meg igjen i det du skriver om prikling ,såing ,planter osv det finnes ikke bedre måter å koble av på.

  Det er gode tider for oss med jord under neglene nå Rita.
  Flotte bilder og drivhus du viser , ha en fin kveld , klem fra Marit.

  SvarSlett
 3. Så mange flotte spirer :-)
  God vårtid til deg!

  SvarSlett
 4. Du har virkelig gjort en bra jobb i dag. Alt du skriver om er jeg veldig enig i. Det er så herlig med drivhus, frø, jord og planter. Jeg savner virkelig drivhuset mitt, men håpet om nytt er like i nærheten.

  Kos deg videre med alt som vokser og gror! Klem

  SvarSlett
 5. Min mor var på besøk i helgen, og hun lurte på hvor jeg har fått hagegalskapen fra =) Jeg har et planterom som er så fullt at jeg nesten ikke får igjen døren......Og et drivhus under oppføring. (Dagmar tok mitt gamle natt til 2.juledag)! Så nå lurer jeg på hvor i all verden jeg skal gjøre av alt!!!! Sånn er det å være hagegal =) (Og jeg har sådd mye....)
  Jeg nyter synet av drivhuset ditt fyllt med alle de herlige småspirene, og gleder meg til mitt blir ferdig!
  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett
 6. Takk for alle hyggelige kommentarer. Ja, jeg har varme på om natten for det er fortsatt minus ute om natta. Jeg har en vifteovn med termostat, men nå har jeg begynt å slå den av om dagen fordi jeg synes den slår seg på litt vel kjapt. Plutselig skinner sola og så er det nesten 40 grader i drivhuset. Må installere automatikk på taklukene i sommer, men en ting om gangen. Koselig tid dette :-)

  SvarSlett