torsdag 20. august 2015

Hvis du eier 1000 plommer . . .

" . . . kan du leve hele året" heter det i sangen vi sang som barn. Jeg er et godt stykke unna 1000 plommer, men i dag plukket jeg 12 fine plommer. Det er kanskje like mye igjen på treet - så neste år er jeg kanskje nærmere 1000  - i alle fall 100, håper jeg. 


Jeg måtte forevige plommene mens de ennå hang på treet. Dessverre er det bare noen få greiner som bærer frukt, men siden treet har vokst godt i sommer håper jeg det blir mer neste år.


Nå er ikke 12 plommer så mye å flotte seg med, så jeg bør tenke nøye gjennom hva jeg skal bruke de til. Om jeg skal være ærlig er det bare 11 plommer igjen for jeg har allerede spist en. Den smakte aldeles nydelig. Søt og god, og plommekjøttet løsnet lett fra steinen. Mmmmm ....


Blåbærbuskene begynner også å få modne blåbær. De er kjempestore og smaker nydelig. Avlingen er fortsatt ikke stor nok til annet enn å putte i munnen mens jeg vandrer i hagen. Det er forresten fryktelig egoistisk av meg, så nå tror jeg at jeg skal gå ut og plukke noen og tilby min kjære en dessert bestående av plommer og friske bær.

5 kommentarer:

 1. Oi! Så flotte plommer og blåbær! Jeg hadde også tenkt å plante noen blåbærbusker her, men så leste jeg ett sted at de ikke liker seg ved sjøen pga saltråk mener jeg å huske. Så jeg må nok gå i skogen å plukke blåbær jeg da :) Ha en fin dag :)

  SvarSlett
 2. I fjor hadde vi tre super gode plommer. I år har jeg telt til minst 20:) Jeg gleder meg til å smake.

  SvarSlett
 3. Plommehøsten går opp og ned. I fjor flommet treet over, og men vepsen stjal de fleste. I år har jeg nesten ingen, men kanskje jeg får beholde alle.
  Hilsen ingeborg

  SvarSlett
 4. Godt å høre at det ikke bare er jeg som opplever varierende resultater med fruktdyrkingen.

  SvarSlett
 5. Vårt gamle plommetre har ikke så mange, engang. Gjennom 13 år har vi hatt bare to overdådige plommehøster!

  SvarSlett