søndag 2. august 2015

En smak av bringebær

Jeg har bare 3 bringebærbusker. I år er tredje sommeren og nå begynner de å produsere såpass bær at det kan bli til litt syltetøy eller pynt på en kake. Men for det meste blir det til at jeg spiser bærene som er modne mens jeg er ute i hagen.


I forrige uke da jeg skulle reise til Kirkenes var det så mye modne bær at jeg fylte en liten beholder og tok med meg. Stikkelsbærene var litt bitre i forrige uke, men nå begynner også de å bli modne. Men med en eneste busk er det fortsatt ikke mer enn det jeg putter i munnen når jeg går forbi.


Bringebærbuskene sprer seg med rotskudd og har nå begynt å dukke opp et stykke unna det området jeg hadde tenkt å vie dem. Jeg antar jeg må gå en runde med spaden og grave opp/flytte det som er uønsket og eventuelt sette dem ned et annet sted. Kanskje bør jeg finne en måte å avgrense rotskuddene på. Men det er nå kjekt med egne bringebær i hagen og jeg har ikke noe imot at de blir flere, bare de ikke tar over hele hagen.

2 kommentarer:

  1. Jeg plantet fem bringebærbusker nå i sommer, vel vitende om at det vil komme stiklinger utenfor "hekken". Vi hadde masse bringebær i min barndoms hage. Så jeg er forberedt på jobben med fjerning / flytting av de. Men jeg syns det er verdt det, luking til tross :)

    SvarSlett