søndag 21. juni 2015

Morgentur med kameraet

Det var akkurat passe overskyet til å ta bilder i av hagen morges. Jeg skyndte meg ut med kameraet med tanke på å fotografere alt som var i blomst. Dessverre rakk jeg bare noen få planter før andre plikter kalte, og deretter kom sola og lyset ble for intenst.
Denne lille tuen med nålesildre er resultatet av en liten rest jeg fant inni en annen plante i fjor. Jeg pirket den ut og stakk den ned for seg selv, mellom noen steiner. I år er den blitt en flott liten pute, og kjenner jeg planten rett går det nok ikke mer enn et par år før den har dannet et lite gull-gult teppe.


Jeg synes gressløkens blomster er vakre, og selv om man helst skal klippe dem ned for å kunne høste gressløk hele sommeren, måtte jeg til slutt gi tapt for alle blomster-stilkene som tittet opp. Min lille plante fra Nord Norge er nå blitt til fire store tuer, og de produserer langt mer gressløk en vi klarer konsumere. Så, da får blomstene lov å være til pryd også. Og pryder opp synes jeg virkelig disse rosa-lilla bustehodene gjør. Dessuten kan jeg klippe dem ned etter blomstring og få spiselig gressløk på nytt.Nå begynner også storkenebbene å komme i blomst. Denne blå typen har jeg sådd selv og den er svært frodig og nærmere 70 cm høy. Den dukker etter hvert opp på mange steder og jeg tror jeg skal grave de selvsådde plantene opp og flytte dem til et sted de kan få stå i fred. Men kanskje skal de få blomstre ferdig først.Jeg ser forresten at det lønner seg å ta bilder med speilrefleks kameraet. I alle fall om jeg skal tettere innpå plantene. Denne ferien får jeg prøve å lære meg litt mer om innstillingene. Så kanskje blir det flere bilder her om litt.

2 kommentarer:

 1. Nydelige bilder :) Et lite tips om gressløk: lag gressløkpesto og frys ned i små glass, bare ha gressløk, rapsolje, parmesanost og gresskarkjerner i en blender eller foodprosessor, kjør til det blir en grøtaktig masse. Gressløkpesto er en favoritt her i huset :)
  Ha ei finfin ny hageuke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det høres godt ut. Jeg skal forsøke det. Tusen takk for tipset.

   Slett