fredag 19. juni 2015

Alt for Mikke

Det er ikke helt problemfritt å skaffe seg robotplenklipper. Området som skal klippes må markeres med tråd og hjørnene må ikke være for skarpt vinklet. Hindere bør ryddes unna eller forsøkes unngått. Da vi slapp "Mikke" ut i hagen første gang oppdaget vi at vår forholdsvis flate tomt var ganske ujevn. "Mikke" humpet av gårde, så vi endte med å strø sand over hele plenen for å jevne ut underlaget.


Det største problemet som oppstod var at tråden gikk for nært kanten som markerte skillet mellom plenen og tujahekken. Vi hadde lenge tenkt på å fjerne kanten, for den var delvis råtten og beskyttet stort sett bare ugress. "Mikke" hektet seg stadig fast i kanten, så da var det på tide å gjøre noe med den.


Vi begynte med å spa vekk gresset ca 30 cm fra trekanten og fjernet både kanten og så mye ugress vi klarte. Deretter la vi en stripe med duk i bunnen av det som nærmest ble en liten grøft, og fylte det med stein og til slutt et lag grus.
Det tok en hel uke med hardt arbeid før grøften var spadd opp og fylt i, men da fikk kanten mellom plenen og tujahekken et mer velstelt utseende.


Frank kjørte lass på lass med jord, stein og grus. Jorda skulle vekk og steinen skulle på plass.


Men selv om kanten mellom plenen og tujaen ble bra, så var "Mikke"  ikke helt fornøyd. Det viste også seg at to trær som stod nær nabogrensen ble nære kanten at "Mikke" likevel kjørte seg fast. Dermed pep han misfornøyd og ga opp å jobbe.


Vi er selvsagt opptatt av at "Mikke" skal være fornøyd, så jeg besluttet å spa bort torven rundt trærne og legge tråden til "Mikke" i en bue rundt dem. Dermed ble det anledning til å kjøpe noen busker til å fylle tomrommene og to rhododendron og to solbærbusker ble umiddelbart anskaffet.


Så får vi se om dette holder. Stort sett arbeider "Mikke" uten å sutre, og holder på jevnt og trutt hver dag. Han tar seg en hvil når han trenger litt strøm, men er ellers grei å ha med å gjøre. Vi har fortsatt problemer med et par mindre hindringer, men de skal vi ta hånd om snart. 

Plenen vår er i alle fall finere enn noensinne, så "Mikke" gjør en god jobb.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar