onsdag 13. juli 2016

Jordbærlykke

De siste par ukene har jeg hatt besøk av mine barnebarn. Det har derfor blitt lite tid til både hagearbeid og blogging. Selv om været har variert har vi kost oss i hagen, for sommergjestene kom akkurat i tide til å få nyte jordbærene på sitt beste.


Hva er vel mer sommerlig en jordbær? Og enda bedre er de når man kan spise dem rett fra plantene.


Oskar har vært i mormors hage mange ganger og frydet seg over å være med å plukke jordbær. Han er veldig ansvarsfull og studerer bærene nøye for å sjekke at de er røde på begge sider før han plukker dem.


Her viser Oskar frem litt av fangsten.


Og her er enda flere jordbær. Store, røde og søte er de. Selv om jordbæra smaker godt naturell er de ekstra gode servert med en liten dæsj vaniljesaus. Nam, nam! Dette er skikkelig sommermat for små livsnytere. 


Sverre synes det var mest moro med hageslangen og hjelper til med å vanne bærbuskene.


Men nå er de små gjestene reist videre. Jeg plukker fortsatt jordbær, men det er likevel for lite til at jeg tar bryderiet med å sylte dem. Vi spiser det meste slik de er, men i dag tror jeg at jeg skal lage en jordbærkake.Nå har også solbær og bringebær begynt å få den fargen de skal ha. Jeg er allerede funnet noen bringebær til å putte i munnen. De smakte også deilig.

3 kommentarer:

 1. Ekte sommerlykke! Det beste som finnes er å gå rundt og plukke noe godt fra hagen, rett inn i munnen! Ha en fin sommerkveld! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
 2. Det finnes ikke noe som er mer koselig enn å ha barnebarn på besøk. Kjenner meg godt igjen i at man ikke får gjort så mye hagearbeid, men jammen er det hyggelig å slippe de løs i jordbæråkeren og bringebærhekken.
  Turid

  SvarSlett
 3. Takk for hyggelige kommentarer og ha en fortsatt god sommer.

  SvarSlett