onsdag 18. mai 2016

En enkel magnolia

For noen år siden plantet jeg en magnolia. Allerede den første vinteren så det ut til at innkjøpet var bortkastet, for hele busken hadde fått frostskader. Men da jeg skulle spa bort busken oppdaget jeg at det kom ferske skudd helt nede ved roten. Dermed skar jeg bort de gamle grenene og lot busken stå på stedet. Til min glede og forundring har den vokst år for år, riktignok uten å blomstre en eneste gang.


Da jeg hadde besøk av hagedesigner for et par år siden, foreslo hun at jeg skulle flytte busken til det som nå er blitt et surjordsbed. Det tok jeg ikke sjansen på siden jeg var redd det ville bli stutten på planten (unødvendig å stresse den for mye tenkte jeg). Dessuten håper jeg at den etter hvert skal fylle ut stedet den står på.

Ikke viste jeg da jeg plantet busken at magnolia skal stå i surjord, så jeg har senere forsøkt å blande inn surjord rundt røttene, etter beste evne.


Så, for vel to uker siden eller så oppdaget jeg noe som syntes å ligne en blomsterknopp. Jeg tittet rundt etter tegn på flere, men alle de andre knoppene var bare nye blader. Knoppen bruker tid på å springe ut og jeg håper den ikke visner før jeg ser hele blomsten.

Jeg synes å minnes at blomstene skulle bli rosa, men denne er mer hvit med et svakt rosa skjær. Kanskje skyldes det mangel på surjord. Jeg har heldigvis en sekk med surjord liggende, så jeg får vel gi busken litt mer av det.

Uansett, morsomt er det å se at busken har klart seg vinter etter vinter og at den endelig ser ut til å blomstre. Jeg får vel stelle litt bedre med magnoliaen heretter.

Det er forøvrig mer enn en uke mellom de to bildene, så ting tar tid i magnoliaverdenen.

1 kommentar:

  1. Så flott at magnoliaen din overlevde, og blomstrer. Den er kjempefin. Det tar noen år før magnolia blomstrer så til neste år kan du kanskje glede deg over flere blomster. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

    SvarSlett