mandag 18. april 2016

Automatisk vanning

Mens været fortsetter å være ganske rufsete gleder jeg meg over gavedryss fra husbonden. Forleden kom han hjem og annonserte han hadde kjøpt noe til meg. Før jeg rakk å bli irritert fordi han bruker penger, nå som vi er blitt enige om å spare, viste han meg en eske med Gardena automatisk vanningsanlegg, og hjertet mitt myknet. 

Og ikke bare hadde han kjøpt et komplett drypp-vanningsanlegg, men han monterte også det hele i drivhuset. Og det var i grunnen bra, for jeg tviler på at jeg hadde vist hvordan jeg skulle sette sammen alle de små delene med koblinger og dyser.
Planlegging
Mange små deler som skal passe sammen

Computer som styrer det hele

Nå er de nye plante-kassene i drivhuset og krukkene med tomatplanter utstyrt med det automatiske vanningssystemet. Jeg er ikke helt fortrolig med programmeringen av vanningstider ennå, men det virker som det fungerer slik det skal.


Så, nå slipper jeg fyke rundt med slanger og kanner hver eneste dag, og ikke minst måtte betale noen for å vanne når vi reiser bort. Og det beste av alt, anlegget kan utvides og varieres i det uendelige.

Åh, hvor jeg er heldig!

3 kommentarer:

  1. Mange fordeler med selvvanning, og godt å få prøvd det skikkelig ut før en reiser på ferie.
    Gratulerer !
    Ha en fortsatt fin uke:-)
    Eirin

    SvarSlett
  2. Så praktisk! Nå fikk jeg noe å tenke på:) Ha en fin vårdag!

    SvarSlett
  3. Monteringen er den viktigste delen av sånne gaver. :)
    Hilsen Ingeborg

    SvarSlett