mandag 25. april 2016

Snøsjokk!

I skivende stund snør det utenfor vinduet mitt. Det hevdes at dersom man har en plage må det først bli verre før  det kan bli bedre. Jeg håper virkelig det er tilfelle, for ellers skulle jeg begynt å tro at det går mot vinter.


De stakkars blomstene som våget å åpne sine knopper står nå nakne og hjelpeløse mens de blir dekket av store hvite "pepperkorn" av snø. Påskeliljene som forsøkte åpne seg i går, bøyer seg nå duknakket mot det uventede angrepet.


Haglkornene trykket seg godt ned i de små spirene og jeg kan lett forestille meg at de lurer på om de har tatt feil av årstida. 

 


Men fatt mot kjære plantevenner. Nå ser jeg at det lysner i øst. Jeg tar det som et tegn på at sommeren er på vei. Dette var nok bare "Kong Vinter" som hadde et lite anfall. Kanskje har han det ikke så greit, sånn helt privat. Det kan være tøft å være den som mottar alle de sure kommentarene hele tiden, mens "Fru Sommer" blir beundret av alle.


Ifølge langtidsvarslet til Yr.no skal det fortsatt være ganske kaldt denne uken, men søndag kommer varmen. I mangel av noe bedre må vi velge å tro på det.

3 kommentarer:

  1. Hehe du e nordlending og tåler dette.. D samme gjør blomstene dine ��

    SvarSlett
  2. Hehe du e nordlending og tåler dette.. D samme gjør blomstene dine ��

    SvarSlett
  3. Huff, ja, det er ille når det er sånt vær i slutten av april! Vi får håpe at det blir bedre veldig snart.

    SvarSlett