torsdag 24. september 2015

Sommerens små prosjekter

Det ble et par små prosjekter i hagen denne sommeren også. Vel, tar jeg med all steinleggingen som ble ferdigstilt i vår, så har det vært omfattende prosjekter i hagen denne sesongen. Men til tross for at det krevde noen arbeidstimer i år, så regner jeg steinleggingen som fjorårets prosjekt. Ambisjonsnivået for i år var noe lavere, selv om det har jo gått med noen arbeidstimer i år også.

En portal må man haNå er jeg så heldig at jeg er gift med en handyman, så straks jeg ymter frempå om at det er noe jeg ønsker meg drar min kjære og kjøper materialer og setter i gang. Dermed fikk jeg en skikkelig portal like over inngangen til hangstien som slynger seg fra innkjørselen og rundt huset.


Siden stien går ganske nær husveggen besluttet vi å lage en portal som er festet til veggen på den ene siden. For at slyngplantene skal få noe å feste seg til laget mannen min en "ribbevegg" i samme stil som portalen og festet den til husveggen. Jeg synes det ble ganske så bra og er godt fornøyd med innsatsen til min kjære.


Allerede i fjor ble et par klematiser satt ned på den ene siden av der vi planla å bygge portalen. Mot husveggen har jeg plantet pipeholurt. Siden ingen av klatreplantene har rukket å gjøre seg merkbare ennå, ser portalen litt naken ut, men den er i alle fall vid nok til at vi skal kunne gå gjennom portalen også når plantene vokser til, noe jeg håper vil skyte fart neste år.


Mer steinarbeid

En skulle tro jeg hadde fått nok av å løfte på stein etter det store steinleggingsprosjektet, men neida. Nå som det ble så vakkert på to sider av huset så plutselig hagestien som vi anla for noen år siden ganske shabby ut. Ikke bare vokste det mengder med ugress mellom steinene, men stien hadde sunket  litt ned i bakken og lå nå litt lavere enn jeg ønsket. I tillegg hadde vi ikke tenkt på vannavrenning da vi anla stien. Dermed dannet det seg groper med vann enkelte steder når det regnet eller når vi skulle spyle. Jeg hadde lenge gått og tenkt på å ta opp alle steinene, fjerne ugresset og fylle på med mer sand. I tillegg skulle jeg denne gang passe på at steinene ble lagt slik at de hellet litt med terenget, slik at vannet ville kunne renne av. Min kjære mente det ville bli altfor mye arbeid, men jeg tenkte det var en passende sommerferieaktivitet, og satte i gang.


I løpet av noen dager hadde jeg plukket opp og renset mer en halvparten av stien. Det gikk i grunnen greit. Så fylte jeg på med mer sand og passet på at det ble en helling til vannet.


Deretter var det bare å stable steinene på plass igjen. Nå som steinene var ferdig kappet gikk det kjapt unna. Det var nesten som å legge puslespill.Med ugresset borte ser stien ganske fin og ryddig ut. Det varer neppe evig, men jeg får finne på noen andre metoder for å holde unna ugresset. Litt mose gjør ingenting, men jeg må forsøke å unngå at staudene frøsår seg og begynner å vokse opp av gangstien.


Jeg er riktignok ikke helt ferdig ennå. Planen er å sette ned noen av de lavtvokstende plantene jeg etter hvert har store mengder av, langs med kantene for kanskje å holde ugresset på avstand, men det har jeg ikke hatt tid til ennå.


Vi får se om det blir godvær i helgen. Kanskje kan jeg ta fatt på det da. Om da ikke min kjære heller vil at vi skal dra å spille golf før sesongen er over. Akk, det er så mye man skal rekke over. Men jeg er i alle fall fornøyd med hvordan gangstien ble etter omleggingen.


4 kommentarer:

 1. Gangstien ble kjempeflott!!Det er et ordtak som sier, dess mer du har å gjøre, dess mer får du gjort :) Ser ut til at du har stått på å jobbet i sommer! Ha fine høstdager :)

  SvarSlett
 2. Flotte gangstier har du fått til, og jeg likte veldig godt pergolaen. Og den blir jo enda flottere når vekstene gror seg til.

  SvarSlett
 3. Det ble veldig fint både pergolaen og steinleggingen. Det kommer til å bli flott med planter som vokser i pergolaen (jeg regner med du viser bilder etter hvert). Her har særlig prestekragene begynt å frøså seg mellom steinene, og de er vanskelig å luke bort. Men bort skal de!

  SvarSlett
 4. Kjempefin gangsti! Og bedene dine er også misunnelsesverdige :-D
  Ha en riktig fin helg.
  Mvh
  Stein

  SvarSlett