torsdag 6. november 2014

Vinteravling

Dette har vært en helt utrolig varm høst. Vistnok har det vært frost enkelte netter, for jorda har fått en liten skorpe her og der, men plantene som står i lysthuset (uten varme) har klart seg bra til nå. Dessuten har jeg i dag høstet både purreløk, stangselleri, persillerot, chili og tomater som er fullt spiselig. Til og med noen av rosene blomstrer fortsatt. Helt utrolig! 


Sommerens hageprosjekter har vært byggingen av ny terasse med et sekskantet lysthus, samt steinlegging rundt en del av hagen. Fra inngangspartiet har vi laget en sti av betongheller rundt terassen mot syd og helt frem til drivhuset. Resten av området er lagt under elvegrus. Det er gått med ca 15 tonn stein i tillegg til nesten like mye grus til avretting. Vi er fornøyd med resultatet, men jeg rakk ikke å ta fine bilder før høstløvet la seg over alt. Til våren får vi investere i et redskap som hjelper å blåse vekk eller suge opp løvet. 

Ellers har jeg flyttet på en god del stauder og busker, samt anskaffet en del nytt for å få til noe av det som hagedesigneren foreslo. Riktignok har jeg ikke vært helt tro mot hennes forslag over alt, men mye er blitt slik hun mente. Nå håper jeg at vi er godt på vei til å få en mye mer lettstelt, men samtidig frodig hage.

3 kommentarer:

  1. Ja utrolig at det fortsatt er mulig å høste. Stilig prosjekt/hageanlegg.

    SvarSlett
  2. Takk for det. Den første snøen kom forresten natten etter jeg tok bildene, men den varte ikke lenge.

    SvarSlett