torsdag 27. november 2014

Årets siste innhøsting

Nå har frosten laget en skorpe på jorda og et silketynt lag snø dekker såvidt bakken. De siste grønnsakene har blitt stående fordi det har vært så mildt, men jeg har tenkt at de burde blitt høstet inn. Det har bare vært så mye annet som skulle gjøres først. 

Men i dag tenkte jeg at jeg skulle sjekke om det fortsatt var mulig å hente noe spiselig fra hagen. Og det var det. Purren tåler heldigvis noe kulde, og etter å ha skrellet av de ytterste lagene var de godt spiselig. Jeg tror ikke persillerot er så glad i frost, men siden den har ligget godt beskyttet av jord var det bare å spa opp. Jeg ble forbauset over hvor store de var blitt. Og hvor mange det var. Begge grønnsakene fikk innpass på dagens middagsmeny og smakte utmerket.

I år har jeg forresten satt ny rekord på hvor lenge jeg har kunnet spise egen avling. Gulerøttene ble høstet lenge før frosten satte inn, men jeg har fortsatt noen egne gulerøtter i kjøleskapet. De ble så store at vi klarer oss men 1-2 stykk til en middag. Det er helt utrolig at jeg har hatt egne grønnsaker nesten helt frem til jul.


Og krukken med persille som står inne i lysthuset er fortsatt til å høste av. 
Er ikke det fantastisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar