søndag 9. mars 2014

Fra sorg til glede

Det var trist å se at drivhuset hadde brutt sammen under snømengdene i februar. Men sorgen ble til glede da forsikringen viste seg å dekke skadene mot en egenandel på kr 3000. Og da vi først fikk betalt for det gamle drivhuset bestemte vi oss for å spytte i noen kroner ekstra og kjøpe et kombinert drivhus/lysthus og plassere det på terassen mot sør. Og siden både Frank og jeg i overkant spontane og lite kjent for beslutningsvegring, tok det ikke lang tid fra pengene fra forsikringsselskapet stod på bok, til  nytt drivhus var bestilt.Allerede før drivhuset ankom var Frank i sving med å rive terassebordene av den gamle terassen. Nye terassebord ble kjøpt inn og vi besluttet å heve terassegulvet ca 40 cm. Det gjorde blant annet at terassen ikke lenger sperrer for vinduene i kjelleren (noe som har ergret meg litt), samtidig som vi slapp trapp fra kjøkkenet. Som bonus fikk vi bedre utsikt fra terassen og jeg vil anta at om bare sola dukker opp, så vil vi se den litt lenger på kveldene også.


Frank er permittert fra offshore og kan jobbe ute hele dagen, og jeg hjelper til det jeg kan når jeg ikke er på arbeid. Det har imidlertid vært ganske surt og kaldt ute med både regn og vind, så forholdene for utendørsarbeid har ikke vært de beste.


Min kjære handyman utvidet terassen med en liten "halvøy" for å lage palss til det nye drivhuset, og nye terassebord ble lagt i rasende fart. Da det nye drivhuset fra Hobbydrivhus.no kom på tirsdag ettermiddag var alt klart til montering. Frank var ivrig etter å komme i gang, men været var ikke ideelt. Ifølge monteringsanvisningen, som var flere hakk mer detaljert enn til det forrige drivhuset, ble vi oppfordret til å være minst 3-4 personer og sette opp hele bygget på en eneste dag, og helst skulle det hverken regne eller blåse når dette skjedde. Ikke så lett å få til når det eneste vi har mye av for tiden er regn og blåst.


Frank begynte monteringen av veggene i garasjen, der klimaet var bedre, og undertegnede hjalp til etter beste evne (mest som leser og tolker av monteringsanvisningen). Men vi kunne jo ikke sette alt sammmen inne i drivhuset, så det ble å følge med på yr.no og håpe på bedring i været.


Planen var å sette drivhuset/lysthuset opp på fredag og Frank hadde spurt vår nye nordnorske venninne om bistand. Unn Tone stilte velvillig opp, men det regnet og blåste så sterkt hele fredagen at det ikke var forsvarlig å sette begynne. En ny konsultasjon med yr.no antydet at det skulle bli sol og vindstille lørdag formiddag og Unn Tone ble velvillig liggende over. Tidlig lørdag morgen hadde vinden stilnet og til og med sola tittet forsiktig fram, så da var det bare å kaste på seg tøyet og komme i gang.


Unn Tone har funnet frem min beste kokkekniv for å hjelpe Frank med å lirke skruene i takhatten på plass. Den ble kjapt erstattet av noe mindre verdifullt husgeråd.


Med seks hender gikk det fort unna og klokka ett var både tak og vegger på plass. Det gikk i grunnen forbausende bra og ingen glass ble knust. Her tar Frank og Unn Tone en svingom på gulvet for å feire vel gjennomført arbeid. 


Nå kan jeg så de første frøene. Men det beste av alt er at min kjære sier han skal klare å bygge om det gamle drivhuset slik at det fortsatt kan brukes til å dyrke tomater og lignende på sommeren.
Med andre ord - dobbel lykke :-) 

2 kommentarer:

  1. Wow, så flott med nytt drivhus :) Det sies at lykke ikke kan kjøpes for penger, men å kunne kjøpe drivhus, det er stor lykke. Og vi hagedamer setter stor pris på handymenn ;)

    SvarSlett
  2. Ja det er sant. Og snart blir det gamle drivhuset nesten som nytt det også, så jeg ser frem til en lang og fin sesong med jord under neglene :-)

    SvarSlett