torsdag 27. mars 2014

Nesten som nytt

Nå har min kjære handyman reparert drivhuset som ble tatt av snøen i vinter. Han har stivet det av med impregnerte bord og lagt bølgeplastplater på taket. Resultatet ble faktisk veldig bra. Jeg tror det er mer solid nå en det var fra før. Eneste minus er at jeg ikke lenger har takluker, bare døra til å lufte med. Men det kan jeg leve med nå som jeg plutselig har fått to drivhus. Ett for skittenarbeid og ett for dyrking av tomatplanter o.l. 


 

Nå er varmen satt på og de første frøene kommet i jord. Jeg har sådd mest grønnsaker (purre, slangeagurk, paprika og chili). Som i fjor tror jeg faktisk jeg kjøper noen ferdige tomatplanter, så defor sådde jeg ikke det.

Jeg har sådd noen få sommerplanter til å fylle hull i bedene og kjøpt ca. 40 småplanter som stiklinger. Det gjorde jeg også i fjor, og nå står surfinia, petunia, geranium, asters og verbena i potter i drivhuset. ved å kjøpe stiklinger slipper jeg at det blir så fryktelig mange planter, bare akkurat tilstrekkelig til å fylle krukkene rundt omkring.


Vi kom også skikkelig i gang med våronna i hagen i dag. Riktignok har vi beskjært hekken for en stund siden, men nå begynte arbeidet med å rydde bedene for visne planterester og ugress. Jeg fikk også gravd opp og delt den første stauden. Etter besøket av hagedesigneren kommer det til å bli en del flytting og omorganisering i bedene, men jeg får starte med å flytte på de plantene jeg alleree har. Så da er sesongen omsider i gang. Håper bare på litt mere sol fremover, for det var ganske hustrig ute.

2 kommentarer:

 1. Så flott at du har fått reparert drivhuset ditt, greit og ha en flink mann :)
  Lurt og kjøpe ferdige småplanter, men æ liker og så frøan sjøl og prikle de, syns det er en kos når vinteren enda er her og pusle med sånt i drivhuset, men det lettere sånn som du gjør det, broren min pleier også og kjøpe ferdige småplanter :)
  Ha ei fin helg. '

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Så kjekt å få drivhuset i stand igjen og starte drivhussesongen. Det er så morro og drive frem småplanter. Selv driver jeg frem fra frø og synes det er morro, men en del arbeid. Spennende med hagedesigner! Det blir spennende og følge :)

  SvarSlett