mandag 21. april 2014

Nå skjer det mye

Jeg er ikke så flink å blogge etterhvert som noe skjer i hagen, men nå om dagen er det mye som foregår. Kjøkkenhagen er blitt sådd (gulrot, persillerot, salat, chalottløk og hvitløk er kommet i jord). Ser allerede de første spirer, selv om varmen først kom for alvor denne uka. I drivhuset er tomatplanter og paprika kommet i store potter. Fire agurkfrø har spirt og det samme har en rekke sommerplanter, som prikles etterhvert. Har fått fryktelig mye prydtobakk til å spire i år (merkelig hvor forskjellig innhold det er i de frøposene).


I hagen har vårplanter som hageskrinneblom og kubjelle (er ikke denne flott?) avløst krokusene. Ja og så blomstrer det noen grupper perleblomst hist og her.


For et par år siden satte jeg ned en masse anemoner. Mye kom opp den første våren, men i fjor trodde jeg det meste hadde strøket med. Kanskje var de satt ned for dypt? Til min forundring er det ganske mange anemoner som blomstrer nå, men bare de blålilla. Mener bestemt jeg hadde flere farger opprinnelig. Mystisk!


Nå er det bare en dag igjen av påsken og påskeliljene kom akkurat til rett tid. Jeg startet påsken med skiturer på fjellet, men de siste dagene har jeg bare gravet i jorda. Det er fortsatt mye vissent som må ryddes, busker som må klippes og så videre. I tillegg er det jo en del planter som skal ha et nytt voksested. Dessuten rakk jeg akkurat innom Gjennestad gartneri å kjøpe et prydepletre og en syrinbusk som nå skal få vokse opp på hver sin side av det nye lysthuset.

Fortsatt god påske :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar