mandag 20. april 2015

Endelig vår - og offisiell åpning av lysthuset

Da er hagesesongen kommet i gang. Vi startet våronna med beskjæring av busker, opprydding og såing av frø allerede i påsken, men den 4. april innviet vi lysthuset med en liten vårfest. Utbenet lammestek fylt med urter og fetaost fikk godgjøre seg på grillen i en time før den ble servert med ovnsbakte poteter, grønnsaker (ikke fra egen hage desverre) og gammeldags brun saus.
Det smakte.

Denne helga var vi en snartur innom hagemessen på Lillestrøm for å få inspirasjon. Det var selvsagt mye flott å se, men vi kom til at det ikke var så fryktelig mye vi manglet, bortsett fra et utekjøkken kanskje. Vi beundret flere flotte utekjøkken med integrert vask, grill, gassbluss, og mange flotte finesser, men desverre koster disse løsningene en formue. Så, Frank studerer innredningene med tanke på selvbygg.Frank har lagt inn sommervann og strøm i drivhuset, så nå var det fort gjort å ta vårvasken. Planen var å ha færre planter i år enn i fjor, men det er ikke lett å holde seg på matta når man er i frøbutikken. Det er så mye spennende jeg har lyst å prøve. Dessuten har vi tilranet oss litt ekstra dyrkningsjord for grønnsaker i år, så vi tenker blant annet sette poteter. 
Men mer om det neste gang.

3 kommentarer:

 1. Gratulerer med lysthuset !
  Ellers kjenner vi oss igjen med at det alltid blir for fullt i drivhuset. Nå har jeg skrevet opp på kalenderen for neste år : ikke kjøp frø ! Men så kommer jo våren igjen da....
  Nyt våren :-))

  SvarSlett
 2. Litt sent, men gratulerer med lysthuset! Har også drivhus, og det er en fryd når man gå inn å se alle frøene som spretter. Et drivhus er en alle tiders rekreasjon både for kropp og sjel. Nytt alle de gode øyeblikkene.

  SvarSlett
 3. Takk for kommentarene. Ja det er lett å glemme seg når man er i frøbutikken. En liten frøpose mer eller mindre merkes ikke før plantene begynner å vokse og skal ha mer plass.

  SvarSlett