torsdag 22. mai 2014

Spennende tider

Nå er varmen omsider her. Etter flere dager med deilig sol drysser tulipanene uhemmet, men det overlappes av andre veksters blomstring. Noen er fargerike og andre mer beskjedne. I 2011 kjøpte jeg to bispeluer. Den ene overlevde ikke vinteren 2013 og den andre klarte seg med et nødskrik. Nå begynner den imidlertid å vise tegn på styrke og selv om stakkaren ser litt ensom ut der den står, så er blomstene dekorative mot den japanske viftelønna.


Det er også kommet blomster på noen av innkjøpene fra i fjor. Egentlig har jeg ikke laget ordentlige bed for lave og krypende stauder, men så faller jeg for fristelsen og kjøper planter likevel, bare fordi de har så fine blomster. Her er bilder av et par typer krypflox som jeg falt for i fjor. De har overvintret i grønnsakhagen fordi jeg ikke fant plass til dem i fjor. Nå er de flyttet til det store staudebedet på plenen. Jeg får se hvor lenge de får stå der. Over sommeren i alle fall.Den rosa varianten over heter Phlox stolonifera "Millstream", mens den mer blålilla varianten sikkert er en helt alminnelig type for den har ikke noe eget navn på merkelappen utover artsnavnet. Men fin er den nå likevel, synes jeg.Jeg vet at mange unngår gule og oransje farger i hagene for at det skal være mer harmoni. Jeg synes imidlertid mange gule blomster lyser opp så flott at jeg ikke kan la være å bruke dem. Dessuten er jeg veldig glad i gult generelt. Helt alminnelig gullkorg var noe av det første jeg fikk i hagen i Nord Norge, så jeg måtte ha den av ren nostalgi. Tre stykk ble innkjøpt i fjor og de ser ut til å trives riktig godt.


Men nå titter sola frem etter en frisk regnskyll på morgenen og temperaturen kryper oppover. Det kommer til å bli riktig varmt i dag.

2 kommentarer:

 1. Så masse fine bilder fra dæ, denne tia er så hærlig med alt som blomstrer, man ser noe nytt hvær dag :)

  Takk for at du var innom bloggen min :)

  Ha ei fortsatt fin uke.

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 2. Flotte bilder :) Og ja, jeg har også en del gult, men oransje er favorittfargen. Trenger farver når man har 7 mnd med hvit snø.

  SvarSlett