søndag 4. mai 2014

Forberedelser

Nå om dagen handler alt om å forberede sommersesongen og denne helga har stått i hagens tegn. Krukker er hentet frem og plassert rundt om i hagen og på terasser. De er fylt med jord og gjort klare for plantene, ja noen har jeg til og med dristet meg til å plante i allerede. Enkelte planter var begynt å sture p.g.a. små potter, så jeg valgte like godt å plante dem ut i krukkene med det samme. Noen krukker har jeg riktignok valgt å la stå i drivhuset enn så lenge, men andre har jeg tatt sjansen på at de tåler de kalde nettene. Krysser fingrene for at vi ikke får mer frost.


Når krukkene kom ut av drivhuset ble det en god anledning til å rydde opp. Tomatene er plassert slik at de får god takhøyde til å strekke seg, mens sommerplantene må ha plass til å bæres inn om nettene.  


Jeg har til og med fått plass til en liten sittegruppe. For tida er den riktignok okkupert av sommerplanter en del av tida, og som man kan se har jeg ikke priklet alle frøplantene ennå (men jeg fikk altfor mye prydtobakk).


Jeg var forresten på gartneri og kjøpte nye jordbærplanter i går. Jeg kjøpte 16 Korona og 8 Senga Sengana. Sistnevnte er den eneste jordbærplanten jeg huster fra min barndom, så jeg ble ovemanet av litt nostalgi. Dessuten kommer de med bær litt senere enn Korona. De gamle plantene får ikke særlig mye bær  lenger, og dessuten står de ganske utsatt for snelgeangrep og annen styggedom. Nå forsøker jeg meg med jordbær i krukker. Jeg har plassert dem i trappa fra kjøkkenterassen og er i grunnen ganske godt fornøyd med hvordan det hele tar seg ut. 


Ellers er det fortsatt mange tulipaner i blomst. Sorten under er egentlig mørk lilla i fargen, så bildet yter ikke fargen rettferdighet. Må prøve å fotografere når ikke sola skinner.


Men nå kaller jorda på meg. Og sola skinner, og selv om det er litt kald sno er det deilig å være ute.


2 kommentarer:

  1. Det er så fint å ha drivhus. Mitt er ganske fullt, men jeg elsker bare å være der, snuse inn lukta av fuktig jord :)

    SvarSlett
  2. Drivhus er flott, men skulle vel gjerne hatt et større!!
    Merker at det fortsatt er frostnetter. Rododendronblomstene som blomstret har frosset, så her tør jeg fortsatt ikke sette ut noe i krukker, men er nok litt for forsiktig. Lykke til.
    Eirin

    SvarSlett