onsdag 17. august 2011

"Ritas Delight"

Etter å ha reddet unna en del epler før de falt ned og råtnet har jeg måttet finne på nye måter å tilberede herligheten. Selv om jeg elsker eplekake og eplepai, så har man ikke alltid tid til å bake. Løsningen ble denne epledesserten bestående av smørstekte eplebåter, vaniljekrem og ristet havregryn/mandler.


Det er en selvkomponert dessert som jeg har testet ut på noen sommergjester. Forslaget mitt var at om det ikke smakte ville desserten få navnet Ritas Disaster, men om det falt i smak ville jeg i stedet kalle den for Ritas Delight. Som man ser av overskriften var desserten en suksess.

Det beste er imidlertid at desserten er både lett og rask å lage, og man kan godt få gjestene til å hjelpe til med å skrelle epler og vispe krem. Nedenfor er en omtrentlig oppskrift som rekker til 6-8 porsjoner.


Man starter med å finhakke ca 1 dl mandler. Deretter smelter man ca 50 g smør (helst meierismør) i en stekepanne og har 2,5 dl havregryn og 2-3 ss sukker i smøret. Det hele ristes sammen på middels varme. De hakkede mandlene og 1 toppet ts kanel has i mot slutten. Deretter settes havre/mandel blandingen til side mens man skreller epler og kutter dem i båter. Beregn ca 8-10 epler (litt avhengig av størrelsen).
Eplene stekes i litt smør inntil de begynner å bli møre. Man kan godt ha eplene opp i stekepanna etterhvert som man skreller dem slik at noen blir godt gjennomkokte, mens andre forblir hele. Ha 3-4 ss sukker over eplene, samt saften av en lime. Skru ned varmen og la eplene mørne mens du visker krem av 1 pk kremfløte. Bland kremen med 1 pakke ferdig vaniljekrem.

Når alle tre delene er ferdige fyller man desserten i passende dessertglass. Epleblandingen underst, deretter vaniljekremen og til sist den sprøstekte havre/mandelblandingen. Man kan alternativt bytte ut vaniljekremen med vaniljesaus. Bon apetit!

3 kommentarer:

 1. Mmmm! Nå fikk jeg vann i munnen! Skal definitivt prøve ut dette, for det så virkelig godt ut:o)

  Ang. blomstringen i hagen min - det er ikke alt som er like fint, men det vil jeg ikke ta bilde av, hi hi!

  Heleneklem

  SvarSlett
 2. Nam, det så kjempegodt ut! Takk for at du deler oppskriften, jeg tar den med meg :)

  Og jeg så bildet av squashen lenger ned i bloggen. Skjønner at jeg dyrker noen ordentlige pingle-squash i år, ettersom de omtrent ikke vokser i det hele tatt... Hva heter squash-slaget du har dyrket? Jeg må prøve en annen sort neste år.

  Ha det godt :)

  SvarSlett
 3. Kjekt med noe som både er enkelt og godt. Den desserten skal jeg jammen prøve.

  SvarSlett