onsdag 14. oktober 2015

Den første frostnatten

Det var vel ikke annet å vente. Nattefrost er prisen vi må betale for det fantastiske været vi har hatt de siste ukene. Kalenderen viser midten av oktober, så vi har vært heldige som har unngått frosten helt til nå. Likevel kom det litt brått på. Tanken på vinteren har ikke riktig festet seg i hodet mitt. Da jeg våknet opp i morges lå tåken lavt langs elva og rimfrosten glitret i morgensola. Vinteren nærmer seg.


Jeg måtte bare springe en snartur ut med kameraet for å ta noen bilder før jeg dro på jobb. Det er riktig vakkert med den aller første rimfrosten. Det ser nesten ut som Vårherre har drysset englestøv over naturen.


Gresset var halvstivt og glinset av hvite krystaller, mens bladverket på noen planter nærmest så ut som gammeldagse tapeter.Sesongen for høstastersen er kort, i og med den nettopp har begynt å blomstre, men den er ganske robust, så om det ikke kommer snø kan de se fine ut ennå en god stund.


Kosmosene står fortsatt, selv med rimkrage på.
7 kommentarer:

 1. Veldig flotte rimfrostbilder! Men jeg må innrømme at jeg håper frosten holder seg borte litt til :) Ha en fin høstuke :)

  SvarSlett
 2. Ja, i natt kom kong frost. Det er jo vakkert når den bekler de siste blomstene med diamanter. Vi har hatt en så fin og lang høst, så det er til å leve med....selv om det er litt vemodig. Flotte frostbilder du har fanget!
  Jannicke

  SvarSlett
 3. Første nattefrost er det en stund siden vi hadde her nord... Men så har vi også vært velsigna med et nydelig Nordlys helt siden august, nokka som er litt uvanlig for da var det flere pluss grader og Nordlys.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, æ har sett at alle nordpå har lagt ut bilda av himmelen i det siste ;.)

   Slett
 4. Veldig flotte bilder, så sprekt å gå ut og fotografere før jobb!
  Hilsen ingeborg

  SvarSlett
 5. Så nydelige bilder av blomster med rim på! Det er en av høstens store høydepunkter synes jeg :)

  God helg!

  SvarSlett