tirsdag 21. juli 2015

Blott i blått for blåbær

For fem år siden tok jeg min mor med på blåbærtur her i Vestfold. Den første timen var hun så redd for å støte på huggorm at hun knapt fikk plukket bær. Men da huggormen uteble slappet hun av og fikk fart på blåbærplukkinga. Siden da har hun drømt om å komme tilbake til dette blåbærstedet.

Nå har hun vært på besøk i to uker og flere ganger ymtet frempå om vi ikke skal kjøre og se om vi kan finne blåbær. Jeg har ment at det kanskje var litt tidlig, den kalde forsommeren tatt i betraktning. Men i går var siste sjanse før hun skal reise hjem, og vi bestemte oss for sjekke forholdene. Nå kan jeg melde at blåbæra er moden, i alle fall på steder der sola har fått slippe til tidlig. 


 

Været var deilig og hverken myggen eller fluene altfor plagsomme. Vi fant faktisk masse blåbær. På to og en halv time sopte vi inn ca 17-18 liter blåbær. Det blir litt til både syltetøy, pai og blåbærgrøt.


Tross en kjølig vår og skiftende vær ser det ut til å bli et godt blåbærår, i alle fall her i Vestfold.


Mamma koste seg stort og trosset både vond rygg og stive hofter. Det hjalp muligens litt å strekke ut.


Nå gjenstår bare arbeidet med å rense og ta vare på bæra.


Kanskje drar jeg en tur til for å få nok bær til å lage blåbærsaft. Men i alle fall kan mamma reise hjem til Tromsø med flere liter blåbær i kofferten.

1 kommentar:

  1. Så koselig at du tok din mor med på blåbærtur. Ser ut som hun storkoste seg :) Å så masse bær dere fikk med dere! Bøttevis med antioksidanter! :) Ha en fin sommerdag :)

    SvarSlett