tirsdag 19. mai 2015

Ta en potet

Like utenfor hagen vår er et lite område som ikke benyttes av bonden fordi det ikke er tilgjengelig med vanlige landbruksmaskiner. Det er et hjørne av en åker, overgrodd av brennesle og villniss, der vi tidvis har dumpe hageavfall som gress og torv. I vår bestemte vi oss for å rydde opp i vilnisset for å unngå at alle de uønskede vekstene skulle infiltrere tujahekken vår. Og etter at bonden hadde sådd åkeren og det fortsatt var en stor ledig flekk jord, tenkte vi at den kanskje kunne benyttes til 2-3 rader med poteter. Med hjelp av min mor fikk vi i dag satt potetene i jorda. Det var ikke mer enn en middels blomsterpotte med poteter innkjøpt for anledningen, men det er interessant å se om det blir noe å høste til sensommerens middager.


Potetene hadde fine groer, så nå det er bare å vente å se hva de blir til.
Det ble forresten også plass til å sette ned noen vanlige gul- og rødløk som jeg håper skal vokse bra ved siden av potetene.


Alternativet var å legge hele jordstykket under en mørk duk og håpe å ta livet av uhumsket som fortsatt har røttene sine under overflaten. Regner med at det må til når potetene er høstet uansett.

3 kommentarer:

 1. Håper du får god avling. Det er morsomt å dyrke egne poteter. Lykke til :) Kos deg i hagen :)

  SvarSlett
 2. Lykke til med potetene !! Det har vi faktisk ikke satt av plass til.. men hvem vet hva som skjer neste år.
  Det kan være en god ide.
  Ha en fortsatt fin uke. :-))

  SvarSlett
 3. God idè :) Jeg har ikke plass til poteter, men pleier å ha noen i ei murerbalje.

  SvarSlett