lørdag 9. mai 2015

Ikke helt som planlagt

Denne helga skulle brukes til hagearbeid og jeg hadde planer om at frøene som kan sås direkte på vokseplassen skulle i jorda. Men slik gikk det ikke. Hodet har vært fylt med bomull i flere dager og nesen renner som en kran. I stedet for hagekos er det blitt sofakos, selv om "kos" neppe er hva jeg føler. Jeg har ligget på sofaen og zappet fra kanal til kanal og er forbauset over flommen av begredelige TV-programmer. Hvorfor finnes det ikke en hagekanal i strømmen av elendige reality og halvreality programmer? Tenk, de sender til og med et program om kupongklippende amerikanske husmødre! Synes å huske påstander om at reklamefinansiert TV skulle gi oss så mye bedre programmer!


Etter et par timers hvile (ZZZZ) føltes kroppen litt bedre og jeg skiftet ut sofaen med kontoret. På internett kan jeg kose meg med hageblogger og få flere ideer til egen hage. Jeg kom til og med over gode tips om dyrking av agurker. Kanskje rekker det å få positiv innvirkning på agurkene mine i år.

Og da det ene følger til det andre følte jeg at jeg måtte ut og ta bilder av frukttrærne mine. Jeg plantet et plomme og et morellertre for snart fem år siden, men det har ikke vært mye avling å skryte av. I fjor fikk jeg 10-12 små blårøde plommer som smakte aldeles nydelig og det lå an til å bli moreller også, men de var det bare fuglene som har fikk glede av.


I år blomstrer morellertreet på nærmest alle grener. Jeg må innrømme at selve treet minner mer om en stokk med utstikkende tverrliggere enn et tre, men det blomstrer i alle fall rikt. Plommetreet har vokst mye bedre på disse fem årene og begynner faktisk å ligne et tre. Ja vi har til og med beskjært det. Kanskje er beskjæring et for fint ord å bruke for oss som egentlig ikke helt vet hva vi gjør, men vi har kuttet toppen av hovedstammen og mange av grenene som pekte til himmels. Vi har også begynt å bøye grenene ned mot bakken, noe vi sikkert burde gjort da vi plantet det.


Det er kanskje ikke noe vakkert syn der det står med sine hengende vannflasker og dykkelodd, men det fungerer i alle fall. Vi får se om vi finner på noe bedre i løpet av våren. Plommetreet blomstrer ikke like godt som morellene, men det er mer enn i fjor. Jeg har forresten planer om å kjøpe enda et plommetre i år, men da jeg var på hagesenteret spurte de meg hva jeg allerede hadde, og den merkelappen er forlengst blitt borte.

Jeg skjønner jeg burde ført logg over innkjøpene, men nå er det for sent. Forresten må jeg gå og tappe innholdet i nesen og kanskje slenge meg nedpå sofaen igjen. Håper formen er bedre i morgen.

1 kommentar:

  1. Håper formen er bedre, kjedelig å være syk når en bare har lyst til å være ute i hagen. Og du, det med tvprogrammer er jeg helt enig i, og altfor få hageprogram.
    Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

    SvarSlett