mandag 16. juli 2012

Feriehagen - å reise bort på sommeren

Jeg mistenker at folk med hage ikke bør reise vekk midt på sommeren. Især gjelder det oss som forsøker oss på grønnsakdyrking og ikke minst har planter som trenger vann inne i drivhus. Ikke bare er man borte når deler av avlingen er klar til innhøsting, men faren for at plantene som står under tak enten tørker opp og visner vekk eller drukner i overivrig vanning. Med mindre man har avtale med en annen hobbygartner om gjensidig pass.

Nå har jeg vært på to ukers ferie og jeg var en smule bekymret før avreise. Hvordan ville tomatene og de andre plantene i drivhuset klare seg? Ville sommerblomstene tørke opp i sine potter? Alt må nemlig vannes ganske ofte. Jeg avtalte vanning med dattera til noen venner, men må tilstå jeg var litt redd for hva jeg ville møte når jeg kom tilbake.


Heldigvis har det gått ganske bra. Alle krukkeplantene har klart seg helt fint. Det samme gjelder vekstene i drivhuset og grønnsakhagen, med unntak av salaten, som stort sett har råtnet eller blitt spist opp av sneglene. Noen brokkoli er gått i blomst, og en god del jordbær har blitt overmoden og råtnet. Sneglene har kost seg grådig i mitt fravær. Det har regnet jevnt og trutt og de sleipe krypene har spist seg store og fete på mye av snackset i hagen min. Heldigvis er det fortsatt litt igjen til å glede seg over, og nå blir det kamp mot utysket.


Det er foresten utrolig hvor mye enkelte planter rekker å vokse på to uker! Ikke minst gjelder det ugresset. Før jeg reiste syntes jeg at jeg nesten ikke hadde noe ugress, men nå står de og rager en halv meter i været og tar glansen av prydvekstene. Det er bare å gå i gang å luke!

1 kommentar:

  1. Ja det har jo blomstret litt mer siden jeg var der sist ;) Solplaten er ikke så allergivennlig lenger, skjønner jeg ;P Men fint har det blitt!

    SvarSlett