lørdag 24. mars 2012

Vi kribler av våryr forventning

Den ekstraordinære varmen fortsetter. I dag har vi gjort ferdig båtpussen i herlig solskinn. En kjøper har vært og besiktiget båten og vi er blitt enige om salg. Det blir litt trist å skille seg av med båten som vi bare har hatt i to år, men vi håper på godt vær i påska slik at vi rekker en siste tur - kanskje til Stavern og Nevlunghavn.
 Når "sommeren" kommer så tidlig er det koselig å kunne sitte ute og nyte kagge og vafler. I mangel av selvdyrkede sommerplanter har jeg vært en tur innom gartneriet på Gjennestad og blitt fristet av alle de flotte vårplantene. Ranukler tåler litt nattefrost, så de får pryde inngangspartiet først.

I hagen er vårforberedelsene i full gang. Hekker skal klippes og møbler skal ut. Ungene har saget ned et av de gamle epletrærne og vi har beskjært det andre treet en del. Jeg må se om jeg finner et passende nytt tre til å erstatte det gamle uproduktive epletreet med. Lauet er i ferd med å sprette ut på rosenbuskene og i drivhuset kommer grønne skudd opp av jorda i forbausende fart. 

Dette er definitivt den beste tida av året. Forventninger om at sol, varme og herlige dager og kvelder med familie og venner i flere måneder ligger foran oss. Vi legger planer og er fulle av forventning. Samtidig må vi passe på å nyte de små øyeblikkene. Stikke innom naboer og venner, eller sette oss ned og snakke med de som kommer på besøk. Dette er også livet.

4 kommentarer:

 1. Så heldig dere er som har så fint vær, her sner det idag, men det e + gr , så den smelter fort, forhåpentligvis ;)

  Ranuklene var så fine, ha ei fin helg, hilsen Lisbeth <,)

  SvarSlett
 2. Fantastisk flott vær vi har om dagen! Kjempe fin vår-/påskeblomst som lyser opp i takt med sola!

  ønsker deg en fin kveld.

  SvarSlett
 3. Ranukler er vakre blomster, og så bra at de kan tåle noen minusgrader hvis det kommer. Det er absolutt fantastisk vær om dagen, og det er mange blide mennesker der en går. Ha en fortsatt god helg!

  SvarSlett
 4. Takk og fortsatt god helg til dere alle også.

  SvarSlett