tirsdag 3. mai 2011

Det vokser og gror overalt

Nå har det vært noen dager uten at jeg har fått oppdatert bloggen, men det betyr ikke at det er stillstand i hagen. Tvert imot. Men min mor er kommet på besøk fra Tromsø og min mann er kommet hjem, så jeg kan ikke bare grave i jorda.

Likevel har jeg gjort ganske mye utendørs også. Grønnsakbedene har fått et lag med kompost, og jeg har tatt sjansen på å plante ut halvparten av brokkoli og rosenkålplantene (har beholdt resten i drivhuset i tilfelle nattefrosten tar dem). Så har jeg sådd sommergulrøtter, plantet agurk- og tomatplantene som skal stå i drivhuset i sommer i krukker, priklet squash, erteblomster og mye mer. Jeg har også tatt sjansen på å plante ut sommerplanter i noen krukker på terassen. Håper at det ikke kommer nattefrost mer i vår.


Nå kan agurkene og tomatene bare vokse og bære deilige frukter.


Squash var jeg heldig med i fjor og satser på det i år også. 
Har fått nye ideer til hva jeg kan bruke dem til.


Terassestuen er allerede tatt flittig i bruk og jeg kunne ikke motstå
fristelsen til å få plantet litt i krukkene. Dessuten trengte jeg plassen i drivhuset.


Jordbæra som ble flyttet til urtebedet ser ut til å trives godt.
De har fått litt fiberduk slik at jordbæra skal slippe å ligge på
bakken å modnes.

Ellers blomstrer det frodig i min forholdsvis nye hage :-)

4 kommentarer:

 1. Kjempefine bilder du viser, æ har ikke turd ennu og sette ut blomster, for vi har så kjørlig tempratur, stemorsblomster kan vi sette ut, men det har æ ikke sådd, skal kjøpe mæ noen.
  Ha en fin dag, Lisbeth :)

  SvarSlett
 2. Så kraftige og fine planter du har drevet fram.
  Jordbæra er sikkra mmm.
  Flott farge på tulipanene dine.
  Kos deg Marit.

  SvarSlett
 3. Ja æ va litt spent i går kveld da temperaturen krøp nedover og det ble antydet frost, men det har heldigvis gått bra. I dag er det atter sol, selv om lufta er noe kjøligere.

  SvarSlett
 4. Til Marit: Ja, jeg tror plantene mine er bedre enn de du finner på plantasjen i hvertfall. Jeg var innom her om dagen og da hang tomatene slapt, og mange andre planter så lange og tynne ut. Så jeg tillater meg å være fornøyd så langt. Håper bare de ikke blir utsatt for sykdommer senere i sesongen. Jeg var litt plaget av at agurkene og squashen begynte å råtne i fjor.

  SvarSlett