torsdag 21. april 2011

Nye bed til flerårige nyttevekster

I fjor var det viktigst å få plantene jeg hadde kjøpt i jorda fortest mulig. Derfor ble rabarbra, asparges og jordbærplanter satt i grønnsakbenkene i kjøkkenhagen. Der viste de seg å stå litt malplassert, og jeg funderte på hvor de kunne stå uforstyrret. Nå har jeg bestemt meg for at aspargesene skal få stå i sørveggen av drivhuset. Der er det varmt og lunt og sol det meste av dagen. I tillegg er de ute av veien når de vokser seg lange senere på sommeren.


Dermed måtte jgresstorva fjernes for å anlegge et passende bed. Resten av plassen skulle bli gangvei, da det er ikke noe poeng å la det stå igjen en bit plen der. Husbonden hjalp meg med torva før han reiste på plattform, men resten har jeg måttet besørge selv.


Nå er torv spadd vekk og kantstein og heller lagt (med noen få mangler - må vente med halv-steiner til husets herre får delt noen). Hagejord er fylt langs veggen og dermed er alt klart for aspargesene, men den utfordringen får vente til i morgen. Nå lurer jeg bare på hvor jeg skal gjøre av jordbæra?

2 kommentarer:

  1. Det er mye jobb men det er deilig og være ute da.
    Ja det går nok med en dag til ,,drivhuset,,vi bare måtte ha en pause .
    Hyggelig med nye bloggvenner ha en fin påske Marit.

    SvarSlett
  2. Takk. Hyggelig å ha fått en følger utenom slekta, og at du også oorker å registrere deg. God påske til deg også.

    SvarSlett