søndag 24. april 2011

Kompostering

Min kjære gikk til innkjøp av kompostbinge samme høsten som vi flyttet hit (altså for under to år siden), og han gikk i gang med å fylle den med plenavfall. Det ble ikke noen stor suksess, så i fjor tømte jeg bingen og begynte å fylle den lagvis med planteavfall, plenavfall og litt jord. Noen av naboens nedfallsepler fant også veien opp i den grønne dunken.

Men i dag bestemte jeg meg for å åpne på lokket og se om det var noe der jeg kunne bruke. Det var nesten som julekvelden. Det var ikke mye oppløftende å se i det jeg løftet på lokket, for det siste hageavfallet fra grønnsakbedene så stort sett ut som da de ble kastet inn i høst. Men dypere nede i bingen var det skjedd et under. Selv om ikke alle tykke stilker var omdannet var innholdet til å spa ut. Dermed fikk jeg kompost til grønnsakbedene. Hurra!!!

3 kommentarer:

 1. Hei, og gratulerer med ny hageblogg! Det er veldig sosialt, lærerikt og morsomt å blogge. Det er nesten så en blir litt kjent med personen bak!
  Kompostering har jeg ikke prøvd meg på ennå, men det er jo veldig nyttig! Artig at det fungerer!

  SvarSlett
 2. Takk for koselig kommentar i bloggen min, morsomt at du vil følge den. Og gratulere med ny blogg!

  Jeg startet opp min første kompost i fjor,men det ser ikke ut til å ha blitt skikkelig kompostert ennå. Til neste år kanskje? Må nok spørre naboen om å få mer gressklipp, for jeg har ikke oppsamler på min gressklipper.

  Ønsker deg en finfin vår!

  SvarSlett
 3. Takk til dere begge. Hyggelig at dere titter innom bloggen min. Når det gjelder kompostering så er jeg fortsatt i lærefasen. Har noen ideer om hvordan den skal bli enda mer effektiv i år med mer utstrakt bruk av matavfall.

  SvarSlett