onsdag 2. mars 2016

Kos med drømmer

I dag våknet jeg til en ny vinter. De siste par ukene har det virket som vinteren var i ferd med å slippe taket og jeg kunne helt fra stuevinduet se tuppene på krokuser på vei opp av vinterdvalen. Men i dag er bakken atter dekket med snø og det ser ut som det har tenkt å fortsette å snø en stund til.

Kalenderen viser imidlertid 2. mars, og det betyr at det er på tide å forberede sommeren, selv om en titt ut vinduet ikke gir mye vårstemning. Derfor kjørte jeg innom gartneriet på Gjennestad for å kjøpe såjord og frø. Der kjøpte jeg også 3 urteplanter og et herlig nybakt brød.


For noen dager siden kom også Hagetidend, så da kan jeg kose meg med deilig brød, nykvernet kaffe og drømme om sommeren som er i vente.


Til helgen skal jeg varme opp drivhuset og sette de første frøene i jorda. Jeg gleder meg.

6 kommentarer:

 1. Det blir nokre nedturar framover med snø oppå vårspirane.
  Men slik er våren her hos oss iallfall, på Sunnmøre.
  Eg veit ikkje kvar du bur i landet.
  Kjekt å ha drivhus og førebu sommarien i.
  Lukke til.

  Fin onsdagskveld frå Anne-Mari

  SvarSlett
 2. Ja, vi fikk også mye sne for et par dager sia, æ e så lei sne og vinter :)
  Æ har sådd tomater agurk og noen urter, så stemorsblomster, for de kan plantes ut tidlig om våren, men de andre sommerblomstrene skal æ prøve og vente med noen dager til, vil ikke starte for tidlig med de :)

  Kos dæ i drivhuset med såinga :)

  Lisbeth :O)

  SvarSlett
 3. Spennende. Jeg har bare så vidt registrert at hagetidene er kommet, har ikke fått tatt av plasten en gang, men gleder meg til jeg får ro til å sette meg ned å lese.Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 4. Herlig med vårsysler. Jeg har puslet og sådd litt jeg også, det hjelper på vårfølelsen :) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 5. Så glad jeg ble når jeg kom over denne bloggen. (Et innlegg fra juni 2011 når jeg søkte etter hager med belegningsstein, hehe) Og enda gladere ble jeg da jeg trykte på headeren din og fainner ut at du fremdeles er en aktiv blogger! :D
  Vi kjøpte hus ifjor (mai) som vi har brukt all tid til å pusse opp innvendig, vi gikk grundig til verks så det ble en stor prosess. I år blir det et lite påbygg men sett bort fra det skal jeg endelig få lov (og har tid til) å begynne å få i stand hagen. Det er en utrolig "kjedelig" enkel og liten hage med kun gårdsplass, plen og hekk rundt. Jeg har jo vokst opp hos ei mor med stor hageinteresse og flott frodig hage, så jeg kan jo ikke ha det sånn som det her. ;)
  Du hadde mange fine elementer i hagen din så kommer nok til å titte mer innom her når hagen vår skal "anlegges" på nytt denne våren og sommeren! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du liker bloggen min. Jeg er ikke så aktiv på vinteren, men nå som sesongen har begynt i drivhuset blir det nok ett og annet innlegg utover. Velkommen tilbake.

   Slett