tirsdag 14. juni 2011

Det vokser og blomstrer

Når man blir opptatt med anleggsarbeid er det lett å glemme å nyte synet av plantene som vokser og blomstrer. Da nesten ingen planter er eldre enn ett år er blomstringen for det meste sparsom, men noe blir det jo. Dessuten har jeg sådd en god del sommerplanter som er i ferd med å springe ut i fullt flor. Etter å ha sett andre hagebloggeres blomsterbilder tenkte jeg at jeg skulle prøve ut makrofunksjonen på mitt lille Canon Ixus kamera. Noen av bildene ble slett ikke verst synes jeg.

Først et lite knippe stauder.....

    


Så noen sommerplanter ....

    


og til slutt litt fra utviklingen i drivhuset.Tomatene har blitt overlatt til seg selv litt for lenge, noe som har ført til overvokste planter som nesten tar opp all plassen i drivhuset. I går gikk jeg derfor drastisk til verks med saksa og kuttet vekk en mengde sideskudd  som hadde fått stå litt for lenge. Som bildet viser er det bifftomatene som ser ut til å være kommet lengst. De første agurkene er snart klar til høsting, men akkurat som i fjor så har jeg problemer med at en del av fruktene råtner etter blomstring. Det ser nærmest ut som mugg. Kan det være for mye vann tro? Jeg har kuttet ned på vanningen, plukket vekk de råtnende fruktene og dusjet med grønnsåpevann (min mors universalråd). Håper det hjelper, men jeg tar gjerne imot gode råd om noen vet hva som er problemet.

5 kommentarer:

 1. Så flotte bilder, da! Du har jo skjulte talenter;o) Masse vakre blomster hos deg, tross unge planter! Var det rød Akkeleie øverst til høyre? Den var bærre lækker:o) Ellers er jeg glad i Blå Valmuesøster!

  God Natt fra meg,
  Helene

  SvarSlett
 2. Her var det masse fint å se på! Koselig og lærerik blogg du har :)

  SvarSlett
 3. Flotte blomsterbilder. Agurkene og tomatene er kommet langt allerede.

  SvarSlett
 4. Så mye fint Rita og så store tomater ,det dukker opp noe nytt hele tiden så det er reint vanskelig og få med seg alt.
  Ha en fin kveld , Marit.

  SvarSlett
 5. Nei, Helene, det er ikke akeleie. Jeg husker imidlertid ikke hva planten het. Må sjekke med etikettene fra i fjor. Ikke lett å huske alt man har kjøpt, men den er ca 50 cm høy. Jeg kjøpte den med tanke på at det kunne bli en fin snittplante til buketter, men foreløpig har jeg ikke hjerte til å klippe ned noe i hagen.

  SvarSlett