torsdag 5. desember 2013

Adventskos


I år har jeg startet julepyntinga tidlig. Jeg minnes den gang julepynten ikke skulle vises frem før selve julaften. Alt skulle ferdigstilles på lillejulaften, noe som gjorde at dette ble den travleste dagen i året. Da skulle huset vaskes og juletreet pyntes. Men i tillegg skulle pynten også lages denne dagen. Jeg husker jeg kokte rull og pyntet kaker samtidig som jeg laget dørkrans og blomsterdekorasjoner, strøk juleduker og pakket de siste gavene, mens jeg smøg meg rundt vaskebøtte og strykebrett. Kanskje måtte jeg ut og handle og levere noen gaver også. Og selvsagt skulle sengene ha rent sengetøy på lillejulaften!

Når jeg tenker tilbake skjønner jeg ikke hvordan det gikk i hop, men så var jeg skjelden ferdig før i 2-3 tida på natta. Men da skinte også huset i all sin juleglans, og det lille jeg eventuelt ikke rakk ble fort glemt.

Nå liker jeg å ha juleblomster i hele adventstida, og i år må jeg tilstå at jeg er ekstra tidlig ute. Adventskransen henger på ytterdøra og ønsker alle velkommen. Ja, jeg har attpåtil pyntet med lys ute (noe jeg egentlig synes er ganske "harry" - men så var trappa så mørk da). Stua er prydet med blomster og lys, og noen nisser har også fått komme frem fra mørket i kjelleren.Nå kan jeg i grunnen bare lene meg tilbake og nyte adventstida. Siden vi pusset opp stuen i sommer og det ene gjerne tar det andre er huset i grunnen ganske klart til jul. Skap og skuffer er ryddet, men en siste lille rengjøring må jeg nok ta. Og vi tåler helt sikkert å ligge i rent sengetøy i et par netter før jul.


Gledelig advent!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar