onsdag 21. september 2011

Høstvandring i hagen


Alt regnet de siste ukene, for ikke å si månedene har gjort det lite lystbetont å arbeide i hagen. Det er ikke særlig stas å ligge på kne i blomsterbedene når regnet øser ned og lager innsjøer på jordene omkring. I tillegg har ny jobb og andre aktiviteter tatt mye tid. Nå er det oppryddingstid.


Innhøstingen av det frukt og grønt er over. Jeg fikk enorme mengder tomater og det meste er blitt kokt til en tykk tomatsaus. Min mor har vært på besøk og og tatt hånd om eplene før de råtnet. Nå har jeg en rekke glass med deilig eplemos til kakefyll og desserter. Det ble også så mye squash at vi måtte gi opp å spise alt. Mon tro om det går å fryse ned frø? Jeg trenger jo ikke så en hel pakke til neste år.


Drivhuset er tømt for planter. jeg høstet de site chiliene forleden, så nå er det stopp. men enda er det planter som blomstrer. Høstbergknapp og en annen plante jeg ikke husker navnet på, men som er godt over meteren høy, har sin blomstringstid nå. Jeg kjøpte dem mest for å ha noe å snitte på høsten, men jeg tenker de får stå der en stund til.


Ellers står det jo fortsatt noen planter i grønnsakbedet. Foruten noen kjempedigre squash, har jeg litt purre og rødbeter igjen. Dessuten har issalaten som jeg sådde midtsommers og nærmest glemt av i alt regnet faktisk klart seg bra. Til tross for at det vrimler av snegler i området. Og så jeg som ikke sådde salat til å begynne med fordi det er yndlingsmat for snegler. Riktignok er det ikke blitt salathoser ennå, men vi kan sikker spise dem slik de er nå.


Men det er flere planter som blomstrer og småkragen har faktisk frøsådd seg selv og rukket å få opp nye planter i blomst igjen. Jeg tok noen bilder av blomstene, men desverre begynte det å bli for mørkt så de fleste ble for uskarpe uten blitz. Jeg får heller gå en ny tur med fotoapparatet i morgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar