Sommerblomster

Blomkarse:
Sommerplante. Sådd sist i april. Spirte ganske bra. Plantet noe ut i krukker i midten av mai sammen med tomater og Zinnia. De har nå store blader og antydning til blomstring, men har nok fått for mye gjødsel p.g.a. samplantingen. De øvrige ble plantet i kasser 22. juni, og  blomstrer villig. For første gang var desverre alle ganske avblomstret i slutten av juli. vet ikke om det skyldes mye regn, dårlig fjerning av frøstander etter blomstring eller for mye eller lite gjødsling.

Kornblomst:
Sådd i drivhuset i mars. Spirte godt og vokste bra. Noen planter visnet og døde etter prikling. Flere døde etter utplanting. Men de som har klart seg har busket seg fint og blomstrer fra medio juni. Hadde en tendens til å legge seg utover, så de bør nok støttes bedre opp, men forøvrig blomstret de hele sommeren og langt ut på høsten.
Prydtobakk:
Dyrket første gang i 2011. Spirte sånn passe, men av det som kom opp har alle klart seg bra. Vokser sent til å begynne med, men har nå (24. juni) begynt å blomstre. Var desverre avblomstret i midten av juli (2011), men vet ikke om det skyldtes regnet eller dårlig vedlikehold (var litt sløv med å knipe vekk visne blomster - noe som også kan tilskrives regnet).

Puslingkrage (Småkrage)
Sommerplante. Sådd i 2011 i drivhus. Spirte meget godt (ca 100 planter). Meget lettdyrket. Passer både i krukker og bed. På denne våte sommeren (2011) var de avblomstret allerede i midten av juli og de hjalp lite å klippe dem ned. Imidlertid frøsådde de seg selv og de nye plantene rakk til og med å blomstre utpå høsten.

Ringblomst: 
Sommerplante. Sådd i 2011 i drivhus. Herlig bedplante som lyser opp i hagen. Sådd 17. mars, og plantet ut 12. mai. Da var det allerede blomsterknopper. Full blomstring fra begynnelsen av juni. Kan sås noe senere. Frøsår seg selv. Bør riktignok være mer påpasselig med å klippe vekk avblomtrede frøholder. Klipped ned hele områder i slutten av juli og fikk ganske bra etterblomstring på nye skudd.
Skjermsløyfe: 
Sommerplante. Dyrket i 2011 i drivhus. Så stusslig ut etter prikling. Kan med fordel ha flere i samme potte (som med Lobelia). Tåler tørke, men ikke for mye vann (mye råtnet). De som overlevde utplantingen gir vakkert rosa/lilla blomsterflor. Passer både i krukker og i bed. Så mer neste år. Disse blomstret lenge, men da de var avblomstret var de ferdige. Bør kanskje så i flere omganger.

Zinnia: 
Sommerplante. Dyrket i 2011. Spirte godt, men problemer med at planter visner/råtner etter en stund. Etter at de ble plantet ut visnet/råtnet mer (de fleste). Tåler trolig lite fukt (mye regn) eller så skylder jeg på sneglene. De som overlevde stod riktignok i blomst veldig lenge og det er verdt et forsøk å så planten en gang til.