lørdag 29. januar 2022

Ny webside for Bliderud

Det har lenge vært stille fra meg på denne bloggen. Det betyr ikke at min hageinteresse har avtatt. Heller tvert imot. Etter at vi kjøpte gården Bliderud i Sverige for snart fem år siden har både Frank og jeg arbeidet utrettelig med å renovere bygninger, bygge nytt, og ikke minst anlegge hage og kjøkkenhage. 

Vi har store planer. Kanskje er ambisjonene våre større en det vi har ressurser til, i alle fall hva angår tid. Pandemien har gjort det utfordrende å pendle mellom bosted i Sverige og arbeid i Norge de siste to årene. Det merket vi særlig fra januar til juni i fjor da grensen praktisk talt var stengt og vi var tvunget å oppholde oss i bobilen i Norge hele vinteren.

Da måtte jeg skrinlegge alle planer om å så egen frø, både grønnsaker og sommerblomster. Dette har jeg imidlertid til hensikt å ta igjen i år. Tomatene har allerede spirt og både chili og paprika med mer er underveis. I tillegg plantet jeg ca 1000 blomsterløk i høst (mer om det på vår nye webside

Så, ja, selv om det har vært lite blogging har vi arbeidet jevnt og trutt med å bygge opp hage og infrastruktur. Dette året skal vi bygge en 115 m2 stor maskinhall med grovkjøkken for safting og sylting, i tillegg til et par ferieleiligheter for fremtidig utleie. Vi har planer om å starte med utleie og glamping når vi om ikke så altfor lenge skal pensjonere oss og flytte til Bliderud permanent.

Samtidig har jeg syslet med tanker om å opprette en webside for gården. Vi har så smått begynt å filme det vi driver med og like før jul i år publiserte jeg den nye websiden under navnet Bliderud.com. I den forbindelse opprettet jeg også en YouTube kanal der vi legger ut korte filmsnutter. Disse filmene blir selvsagt også å finne under ulike poster på websiden til Bliderud. 

Jeg håper noen av dere vil følge oss på disse kanalene, samtidig som jeg ber om unnskyldning for at at kvaliteten på webside og filmer ikke er profesjonelt utført. Vi er amatører, men vi arbeider med å bli bedre amatører. I likhet med det vi gjør på gården er hele websiden vårt eget verk, på godt og vondt.

Årets plan er å publisere en film hver måned og noe oftere på websiden. Mye av det vi har gjort til nå vil dukke opp på sidene utover våren. Dette gjelder blant annet anlegg av hagedam med kunstig bekk, bygging av orangeri med et eget planterom for oppaling av nye vekster, bygging av gjerede, anlegging av blomsterbed og ikke minst hva vi har gjort i kjøkkenhagen. 

Vi har også jobbet med å forme utearealene på ulike vis, lagt ferdigplen, plantet syrinhekk, kjøpt store mengder busker, trær og stauder, så vi har litt av hvert å fortelle. Under er noen bilder som viser litt av det vi sysler med. Følg oss på Bliderud.com og YouTube for å få vite mer.


Siden vi holder til i Sverige og jeg i økende grad er blitt klar over hvor dårlig svenskene forstår min norsk samtidig som jeg ikke er ekspert på å skrive svensk har jeg valgt å skrive på engelsk på den nye websiden. Om jeg vil fortsette med det får jeg vurdere senere, men jeg lytter gjerne på tilbakemeldinger.

3 kommentarer:

  1. Høres ut som et veldig spennende prosjekt dere holder på med i Sverige, men kanskje også litt energikrevende? Håper alle planer går i orden. Ha en fortsatt fin helg, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det tar all vår tid, men hvis vi tar oss en ferie for ikke å gå på en smell, så savner vi å være her.

      Slett