onsdag 22. juli 2015

Pyntekorg

Jeg rakk egentlig ikke å så så mange sommerblomster i år. Tida gikk i fra meg og et par av frøpakkene ligger fortsatt ubrukt. Men sånn er det når man gaper over for mye. Jeg fikk til slutt bare sådd prydtobakk, småkrage og pyntekorg (kosmos). Nå er det riktignok ganske mange frø i disse pakkene og det ble mange flere planter enn jeg orket å prikle, særlig av prydtobakk. 

Når jeg ser pyntekorg i salg i butikkene virker de å være mye lavere og tettere enn mine. Selv om jeg har knepet toppene flere ganger og de etterhvert har busket seg godt, synes jeg de vokste veldig mye i høyden den første tiden. Det førte til at de lett tippet over ende og måtte støttes opp. Men nå som de har stått ute en stund er stenglene blitt mer robuste og de kneiser ca 65-75 cm i været, som er i henhold til høyden de skal ha ifølge frøpakken.

Nå er forresten blomstringen i gang for alvor og jeg må si en del av blomstene nesten ser kunstige ut, med sine spesielle fargekombinasjoner. Så her er en liten honnør til pyntekorg som jeg for første gang har i ganske anseelige mengder av i både bed og krukker.
Jeg leste forresten nettopp at de skulle ha lite gjødsel for å blomstre rikere. Synd jeg gikk en runde og gjødslet godt i går.

9 kommentarer:

 1. De på de to første bildene likner på noen jeg har sådd. Jeg er enig med deg i at de blir litt strantete selv om de knipes. Nå gleder jeg meg til å komme hjem å se hvordan de har blitt. Cosmos er fine sommerblomster, synes jeg.

  SvarSlett
 2. Hei! Jeg kommer ikke til å ha pyntekorg i hagen min igjen. Frøsådde for første gang noen forskjellige sorter i år, og noe så stusselig har jeg aldri sett. Kjøpte en sjokoladepyntekorg som trøst, men "thats it".
  Godt en har andre blomster i hagen:)

  SvarSlett
 3. Så nyydelige!! Å, så mange flotte farger!

  SvarSlett
 4. Så mange flotte farger! Jeg har samme erfaring som deg med at blomstene blir lange og tynne i pottene. De som blir solgt i butikkene er vel sprøytet for å bli korte og tette, vil jeg tro. Mine har så vidt begynt å blomstre, så det blir nok flott utover i august! Hilsen Anne-Kristin (lykkelig i hagen)

  SvarSlett
 5. Flotte farger på pyntekorgen, har som deg alltid fått høye og "strantne" planter. I år har jeg kanskje knepet for mye, men tror det blir
  bedre.
  Dine ble virkelig bra :-))

  SvarSlett
 6. Mange lekre Cosmos i flotte farger :-)
  Mine frøsådde blir også lange og strantete, prøvde hele tre ganger i våres før jeg ble noenlunde fornøyd, disse har ikke rukket å begynne blomstringen enda.
  Jeg ble så mismodig over disse cosmosene mine at min mann kjøpte to fra hagesenteret til meg i stedet som trøst... de er korte og tette og har blomstret i ett siden de kom.
  Ha en fin sommerhelg :-)

  SvarSlett
 7. Ai ai! Cosmos er blant mine absolutte favoritter. Så mange fine sorter og farger, lette å få til, blomstrer rikt og lenge. Så krever så lite stell. Jeg sår hver år, men i år må jeg innrømme at de ble noe skranglete. Kanskje det var dårlig kvalitet på frøene. Fortsatt god sommer.
  jannicke

  SvarSlett
 8. Så spennende kosmoser du har. Jeg har bare helt vanlige, og selv om de er litt trege i starten pleier de å komme seg. Jeg har også gjødslet mine nettopp, så det må jeg da prøve å huske og la være til neste år.
  Hilsen ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlett