søndag 24. januar 2016

Vinterhage

Lyset var aldeles fantastisk i dag. Etter to uker med mellom minus 15-20 grader har temperaturen endelig steget til det behagelige (for vintertemperaturer altså). Da vi våknet i dag kunne vi ikke se annet enn en hvit vegg av frostrøyk. Litt etter litt begynte sola å trenge gjennom disen og stemningen ble litt magisk. Det var så vakkert at jeg måtte ut og knipse noen bilder.

Hage dekket med snø er ganske fint. Eneste minuset er at temperaturen ikke frister til å være lenge ute.

Utsikten mot Tønsberg.

Busker dekket med snø er dekorative på en litt annen måte enn på sommeren.



Drivhuset innhyllet i vinterens mystikk

Vi har måket av drivhusene en gang allerede, og hvis det fortsetter å snø må vi kanskje ut og måke en gang til. Hagen skal vedlikeholdes på vinteren og. 

søndag 10. januar 2016

Endelig vinter

Det ble ingen hvit jul på oss i år, men nå drysser det hvite filler i store mengder. Min husbond kan være glad for at han likevel ikke solgte sin gode Honda snøfreser, slik han hadde planer om. Ingenting er mer effektivt når store snømengder skal ryddes vekk.

Det har nok falt ned mer enn 50 cm snø det siste døgnet og terrassen var nærmest begravd. Frank smiler mens Honda’n jobber med å sprute massene ut i hagen.



 

Det begynte å bli ganske mye snø på taket av lysthuset og drivhuset, og med kollapsen to år tilbake friskt i minnet var det bare å rydde vekk mengdene før mildværet setter inn.

Boblebadet spas frem etter at takraset dekket det.


Men hekken kan få lov å se litt sjarmerende ut med topper av snø.